Sunday, October 10, 2010



  • Empat perkara menguatkan badan

1. makan daging
2. memakai haruman
3. kerap mandi
4. berpakaian dari kapas

  • Empat perkara melemahkan badan

1. banyak berkelamin (bersetubuh)
2. selalu cemas
3. banyak minum air ketika makan
4. banyak makan bahan yang masam

  • Empat perkara menajamkan mata

1. duduk mengadap kiblat
2. bercelak sebelum tidur
3. memandang yang hijau
4. berpakaian bersih

  • Empat perkara merosakkan mata

1. memandang najis
2. melihat orang dibunuh
3. melihat kemaluan
4. membelakangi kiblat

  • Empat perkara menajamkan fikiran

1. tidak banyak berbual kosong
2. rajin bersugi (gosok gigi)
3. bercakap dengan orang soleh
4. bergaul dengan para ulama

  • 4 CARA TIDUR

1. TIDUR PARA NABI
Tidur terlentang sambil berfikir tentang kejadian langit danbumi.
2. TIDUR PARA ULAMA' & AHLI IBADAH
Miring ke sebelah kanan untuk memudahkan terjaga untuk solatmalam.
3. TIDUR PARA RAJA YANG HALOBA
Miring ke sebelah kiri untuk mencernakan makanan yang banyakdimakan.
4. TIDUR SYAITAN
Menelungkup/tiarap seperti tidurnya ahli neraka.

brohamzah


27 Septembar Tarikh machine dibeli

Thursday, October 7, 2010

5 October 2010!
Buat kad pengenalan baru!

Hari ini sudah 6 October 2010
CountDown to 2011


86 days
2070 hours
124246 minutes
7454809 seconds

brohamzah

Sunday, October 3, 2010

Diuji dan terus diuji
·          duit dah habis
·          fail 2 paper
·          mesin baru beli (buat hal)

Alhamdulillah . Allah Maha Pemurah ,dia tidak pernah putuskan rezki hambaNya ini. dalam kesesakan duit ini.masih lagi ada rezki dariNya. dan dalam proses naik menjadi seorang yang luar biasa banyak ujianNya. brohamzah tabah menghadapi semua ini . kepada yang mengenali brohamzah , doakan brohamzah . brohamzah mintak maaf kalau tak dapat penuhi apa yang diharapkan oleh semua yang menyayangi brohamzah.kenalan-kenalan di kampong junio-junior SDMC doakan brohamzah.
brohamzah

tade mood nak tulih sori .

sori terlewat beberapa minggu, dah lama dah brohamzah tak menulis dari hari isnin sampai sekarang . ok kita mula dengan cerita pada hari ahad .

ahad (17/9)
story tentang perjalanan balik . tentang perjalanan balik tiada yang menarik . sudah sampai sahaja di ixora . tolak motor turun bawah n then isi bateri motor . lepas tuh . pegi buat part time di putra height . siapnya part time di putra height brohamzah dapat panggilan . afiq, afiq nak datang tak jumpa Dr. law nak datang cheras sekrg . huhu . penat kut . tapi tak pa . pi juga . dengan penuh bergayanya . dengan kasut dan seluar baru . bertolak la ke cheras . tnggu di depan pintu HUKM . apa yang terkejutnya . yang datang ambil brohamzah salleh BROTHERz . dia join business ni juga ? huu.. mesti business yang boleh pakai ni . tak pe, brohamzah pun solat la dulu . after da solat semua . bergerak la ker  pejabt Dr . fuh.. sampai ja Nampak seseorang tengah bergayut cakap telefon . adakah dia doctor yang dicakapkan . ok .
Perbualan Dr .
adakah dia MLM? brohamzah dah ready mental totally . okeh . dia pun amik la ketas . mula-mula dia tanye sal nama . lepas tuh tanya , pengajian , Tanya sal yuran cukup ke tak cukup nak bayr . lepas tuh . sal mak abah punya keja , adik beradik berapa orang . apa cita-cita , business apa yang dah buat . kalau nak beli keta , keta apa yang kamoo nak bli . dengan rilex dan selambanya brohamzah jawab , saya nak beli kelisa . dia kata takkan nak pakai kelisa ja , brohamzah jawab lagi . kelisa sudah la . tak membazir . cukup sekadar dapat pakai keta . haha . kofem Dr skit hati punya, sebb dia mesti la berharap kmi jawab nak pkai keta mewah-mewah senang dia nak ajak buat bisnes . dalam diri brohamzah mula dah dapat agak yang Dr nie buat bisnes MLM dah la nie . dia Tanya business wat apa . banyak tak untung . boleh dapat tanggung tak . macam2 lagi la . malas la nak bercerita tentang dia . memang dia buat bisnes mlm tapi yang telah dikaburi dengan macam2 hal . hmm . nak dijadikan cerita kami Berjaya kalahkan psikologi Dr ni. haha . padan muka kau Dr .

isnin – khamis (18 – 22 /9)
ini cerita tentang seminggu brohamzah di labour . menyeronokkan . banyak pengalaman yang dapat. bile nak bersalin ja .

1 , 2 , 3
push , push , harder , and harder , more , harder
PUSH

muka suka-suka

haha mereka di labour yang ta ley blah , azie ja bleh blah .


sian janin nie 

dan mereka dikebumikan

Masak untuk Jamuan raya